Pogoji poslovanja

IZKAZNICA PODJETJA

Twins Trade, Marija Mojca Bohinec s.p.
Hafnarjeva pot 8, 4000 Kranj

Tel: 070 432 068

E-pošta: prodaja@twins-trade.si

Davčna številka: SI82227837 (smo zavezanec za DDV)
Matična številka: 8261369000
TRR: SI56 2900 0005 2774 744 odprt pri UniCredit Bank, Slovenija

CENIK

Ceniki predstavljajo osnovno informacijo, s katero informiramo svoje partnerje o ponudbi, ceni in osnovnih specifikacijah blaga. Cene so v EUR in vsebujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne objave. Posebne ponudbe veljajo do razprodaje zalog!
Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. V primeru, da je podatek o ceni napačen, je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

OBVEŠČANJE

Kupce informiramo z osnovnimi podatki preko pošte, elektronske pošte in spletne strani. Elektronska pošta predstavlja prednostni način komuniciranje s poslovnimi partnerji. V storitev prejemanja elektronskih novic se lahko prijavite na spletni strani spletne trgovine ali nam pišite na naslov prodaja@twins-trade.si

PLAČILA

Kupec, ki se odloči za nakup, ima možnost plačila preko dostavne službe z odkupnino (GLS), plačilo po predračunu in plačilo s plačilno kartico. Ob dostavi naročenih izdelkov kupcu pošljemo tudi račun. Ponudnik kupcu izda račun v papirni obliki.

ODPREMA BLAGA

Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 15. ure, bodo praviloma odpremljena naslednji delovni dan oziroma takoj ko bodo na zalogi. Naročila, ki jih prejmemo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana prvi naslednji delovni dan.

Predviden čas dobave, v kolikor je artikel na zalogi, je 3-5 dni od vašega naročila. V kolikor izdelek ni na zalogi, vas o predvidenem datumu dobave obvestimo.

DOSTAVA BLAGA

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je dostavna služba GLS. Če je znesek nakupa nižji od 40 EUR, kupec krije poštnino. Če je znesek nakupa višji od 40 EUR, so stroški pošiljanja brezplačni. Strošek dostave bo zaveden na računu, ki ga boste prejeli skupaj z naročenimi izdelki.

OSEBNI PREVZEM IZDELKOV

Osebni prevzem izdelkov je mogoč izključno po predhodnem dogovoru preko e-pošte.
V primeru osebnega prevzema izdelkov, v postopku nakupa izberite možnost plačila po povzetju. Izdelek boste plačali ob prevzemu izdelkov.

NAKUP NA TWINS TRADE SPLETNI TRGOVINI IZ DRUGIH DRŽAV, ČLANIC EUROPSKE UNIJE / PURCHASE FROM CLIENTS FROM MEMBER STATES OF THE EUROPEAN UNION

Nakup na naši spletni strani je mogoč za vse potrošnike članice držav Europske Unije. V kolikor ste državljan drugih držav Evropske unije in brez slovenske kontaktne telefonske številke, vas prosimo, da nas za oddajo naročila kontaktirate na email prodaja@twins-trade.si ali na telefon 00386 41 396 036. Prevzem naročenih artiklov je mogoč na območju Slovenije, oz. vam pošljemo ponudbo za dostavo artiklov na vaš naslov, po veljavnem ceniku pogodbenega partnerja za prevoz in dostavo (GLS Slovenija).

Purschase on our webshop is possible from all European Union cuntries. In case you do not possess Slovenian citizenship, but you are a citizen of European Union without a Slovenian phone number, you can call our contact number 00386 41 396 036 to assist you with your order processing or send us an e-mail: prodaja@twins-trade.si. Acceptance of ordered items is possible in the territory of Slovenia, or. we will send you an offer for delivery of items to your address, according to the valid price list of the contractual partner for transport and delivery (GLS Slovenia).

ZAMENJAVA IZDELKA

Izdelek lahko zamenjate v roku 14 dni od prevzema. Izdelek, ki ga imate doma, zapakirajte in zaščitite originalno embalažo ter ga pošljite na naš naslov skupaj z obrazcem za vračilo izdelka in fotokopijo računa. V kolikor na računu ni zapisanih vaših podatkov, nam priložite še obrazec z vašimi podatki in kateri drug izdelek želite. Naročen izdelek vam bomo poslali v najkrajšem možnem času. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. 

VRAČILO IZDELKA

V skladu s 45. členom ZVPOT (Zakon o varstvu potrošnikov) imate v roku 14 dni od prevzema naročenega blaga pravico odstopiti od pogodbe, brez navedbe razloga za svojo odločitev. V tem roku nam na elektronski naslov prodaja@twins-trade.si sporočite, da odstopate od pogodbe. Po vaši najavi odstopa od pogodbe začne teči 30 dnevni rok, v katerem morate izdelek vrniti. 

Skladno s 43.č členom ZVPOT potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri teh pogodbah:
– o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
– o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
– o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
– o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
– o dobavi zapečatenih avdio ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
– o dobavi časopisov, periodičnega tiska ali revij razen pri naročniških pogodbah za dobavo takih publikacij;
– o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
– o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
– o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
– sklenjenih na javnih dražbah;
– pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
– o nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku;
– o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.


Paketu, ki ga vračate obvezno priložite izpolnjen obrazec za vračilo izdelkov ter fotokopijo računa. Na obrazec poleg svojih podatkov vpišite tudi številko TRR, na katerega bomo, v roku 14 delovnih dni po prejemu vrnjenih izdelkov, nakazali kupnino, ali če je drugače dogovorjeno. Morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti se kupcu ne vrnejo. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. V kolikor ponudnik upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila, zgolj z namenom, da bi zavajal ali oškodoval ponudnika, kupec ni upravičen do vračila kupnine. Morebitne zahtevke za vračilo blaga s strani pravnih oseb, bomo obravnavali individualno in pri tem v največji meri upoštevali vse razloge in okoliščine. 
Reklamacije izdelkov, poškodovanih med prevozom, se upošteva v roku 8 dni od prevzema pošiljke. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo. V primeru, da so na izdelku že ob prevzemu vidni znaki poškodb, lahko kupec pošiljko zavrne, od poštnega uslužbenca pa zahteva sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako bomo lahko kupcu kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

STVARNE NAPAKE

Stvarne napake so v praksi zelo redke. Če menite, da kupljeni izdelki že ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet, in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najkasneje v roku dveh let od dneva, ko je bila napaka odkrita, obvestite, lahko zahtevate, da:
– brezplačno odpravimo stvarno napako na izdelku, ali
– vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako, ali
– izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim blagom, ali
– vrnemo celotni plačani znesek.

Izdelek nam dostavite v pregled. Prosimo, da izdelku priložite obrazec z opisom stvarne napake, tako da bo postopek hitrejši. V primerih, ko prijavljena napaka ni sporna, zahtevi ugodimo v roku 8 dni po prejemu izdelka v pregled. V nasprotnem primeru vas v roku 8 dni po prevzemu izdelka pisno obvestimo, da je napaka sporna. V tem primeru, vam bomo po zaključku postopka izdelek vrnili v enakem stanju, kot je bil prevzet.

V primeru spora, se le ti rešujejo preko pristojnega organa glede na sedežu potrošnika.

IZJAVA O SKLADNOSTI

Vsi izdelki v naši spletni trgovini, ki so namenjeni temu, da pridejo v stik s hrano (izdelki iz porcelana ali keramike, ter termovke, ki ji tržimo), imajo pisna potrdila (certifikate) naših proizvajalcev (dobaviteljev) o skladnosti z zahtevami iz pravilnika in Uredbe 1935/2004/ES. Potrdila o skladnosti izdelkov se nahajajo na sedežu podjetja Twins Trade. Potrošniku se na osnovi pisne zahteve omogoči vpogled v te dokumente.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Potrošniki lahko pritožbe pošljejo na mail prodaja@twins-trade.si oz jih sporočijo na telefon 070/432-068. Pritožbe bomo poskušali urediti v najkrajšem možnem času. Zaradi eknonomičnosti postopka se bomo trudili za izvensodno reševanje potrošniških sporov.

Skladno z zakonskimi normativi Twins Trade, Marija Mojca Bohinec s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 

Twins Trade, Marija Mojca Bohinec s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

OBRAZEC ZA VRAČILO IZDELKA

Prosimo, kontaktiranje nas in poslali vam bomo obrazec za vračilo izdelka oziroma obrazec za prijavo stvarnih napak, ali pa ustrezni obrazec prenesite iz povezav:

– Obrazec za vračilo izdelka – na tej povezavi

– Obrazec za prijavo stvarnih napak – na tej povezavi

PRIJAVA NA E-NOVICE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic.

PIŠKOTKI

Za potrebe spletne strani  uporabljamo naslednje piškotke:

Sejni piškotek
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani.

Spletna košarica piškotek
S tem piškotkom ohranjamo vsebino košarice, tudi ko zaprete brskalnik in naslednjič odprete. Vsebina košarice v samem piškotku ni razvidna.

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google maps
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih.

Piškotki Google Analytics _ga

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement. Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale. V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku:

Opis tehničnih postopkov za nakup izdelkov oz za sklenitev pogodbe

Ko najdete željeni izdelek in bi želeli opraviti nakup po izpisani ceni, kliknite na gumb Dodaj v košarico. V kolikor bi želeli še kaj dodati, lahko pritisnete gumb < Nazaj v trgovino, kjer ponovite prvi korak.

Ko imate vse izdelke izbrane z gumbom “V košarico”, imate v košarici možnost spremembe količin, ki jih spreminjate z gumbom + ali -, z križcem pa lahko izbrani artikel odstranite.

Spodaj izberite način dostave, ki vam najbolj ustreza, v kolikor je potrebno za poštnino doplačati, se bo cena temu primerno spremenila. Nato izberite način plačila. V kolikor izberete plačilo po povzetju, bo po prejetju artikla preko dostavne službe potrebno plačati kurirju, ki vam je blago dostavil. V primeru plačila po predračunu, vam pošljemo predračun z vsemi podatki, kam lahko znesek nakažete.

Po izbiri plačila klinite Nadaljuj na naslednji korak
V polja Podatki o plačniku, zapišite vse svoje željene informacije, v kolikor imate še kakšne opombe, jih zapišite v polje dodatne informacije.

Na koncu je potrebno še kliniti, da se strinjate z pogoji poslovanja družbe/podjetja.
Ko zaključite izberite le še Potrdi in zaključi nakup

Pogodba med kupcem in prodajalcem

Pogodba oz. naročilo je poslano kupcu na epoštni naslov, ki ga je kupec vpisal, izvod shranimo tudi pri družbi/podjetju.
Po želji lahko naročilo še enkrat pošljemo kupcu.

Želimo vam obilo prijetnih nakupov!

Ekipa Twins Trade, Marija Mojca Bohinec s.p.

Zadnja objava splošnih pogojev: marec 2022